Maksuleevendus pea 250 ettevõtjale pole piisav

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein
Kunda Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja

Valitsuse otsus langetada energiamahukate ettevõtete elektriaktsiisi on Kunda Nordic Tsemendi juhatuse liikme Meelis Einsteini sõnul kindlasti õige samm, kuid üle tuleks vaadata ka taastuvenergia- ja võrgutasud.

«Tean, mida tsemenditehased elektri eest maksavad Rootsis ja Norras ning isegi ilma aktsiisita on meie kogu elektrienergia kulu ikkagi hulga kõrgem,» ütles Einstein, vahendab Äripäev. Seepärast on ettevõtjal ettepanek üle vaadata ka taastuvenergia- ja võrgutasu, kas saab midagi tööstuse jaoks paremaks teha.

«Saan aru, et see kõlab ahnelt, aga tuleb meelest pidada, et võitlus käib töökohtade pärast ja kui meie tööstus konkurentsis naaberriikidele alla jääb, siis oodatud majanduskasvu see kindlasti ei too,» on Einstein veendunud.

Mis puudutab elektriaktsiisi langetust, siis tsemenditootmist konkreetselt ei puuduta, sest mineraloogilised protsessid on aktsiisivabad - nii ongi Kunda Nordic Tsemendi võit aastas 20 000 eurot, mis võrreldes üle 3,5 miljonit ulatuva euroelektriarvega, ei ole see just suur.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles