Uues suures andmelekkes ka Eestiga seotud firma

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PokerStarsi kodulehekülg.
PokerStarsi kodulehekülg. Foto: THE NEW YORK TIMES/NYT

Eile õhtul avalikkuse ette jõudnud Paradise Papersi andmelekkes on vähemalt ühel firmal Eestiga seos olemas.

Paradise Papersi andmete hulgas on fail ettevõtte REEL Estonian Limited kohta. Ettevõte on registreeritud Mani saarel ning peamise kasusaajana kuni 2014. aasta augustini märgitud Mark Scheinberg. 

Scheinberg on Iisraeli-Kanada päritolu, kellele Forbesi andmetel kuulub vara 4,5 miljardi dollari väärtuses. Koos oma isaga asutasid nad 2001. aastal maailma suurima pokkeritoa PokerStars, mille 2014. aastal müüsid Stars Groupile. Scheinberg, kes omas 75 protsenti PokerStarsist,  teenis 3 miljardit dollarit.

Eesti pokerstars.ee lehel on viide REEL Estonian Limitedile täiesti olemas. Eesti äriregister Scheinbergile siinseid seoseid ei näita. Sarnase nimevormiga firmasid - REEL+riigi nimi- on Scheinbergiga seotud neis paberites veel. Näiteks REEL Italia Limited ja REEL Denmark Limited. Võib eeldada, et tegu kohalike pokkerilehekülgede haldamiseks tehtud ettevõtetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles