Uus pank jätkab vanade läbirääkimistega (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor panga juht Baltikumis, Erkki Raasuke.
Luminor panga juht Baltikumis, Erkki Raasuke. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eesti Finantssektori Töötajate Liit andis teada, et alustas kollektiivlepingu läbirääkimisi Luminor Bank AS-iga. Esimene kohtumine selles raames toimub täna, 6. novembril.  

Eesti Finantssektori Töötajate Liit peab läbirääkimiste alustamist positiivseks signaaliks ning loodab, et kollektiivlepingu sõlmimisega lahenevad mitmed töötajate mured seoses ühendpanga loomisega ning sellega paratamatult kaasas käiva efektiivsuse suurendamisega, andis ametiühing pressiteate kaudu teada.

Liidu sõnul tekitab kollektiivlepingu sõlmimine töötajates täiendavat kindlustunnet ning võimaldab neil keskenduda oma igapäevatööle ja Luminori kasvule. Luminori omanikud, Nordea ja DNB on aastakümneid sõlminud kollektiivlepinguid oma töötajatega põhjamaade, ning Eesti töötajad soovivad teha samasugust koostööd oma tööandjaga.

Luminor Bank, mis tekkis Nordea ja DNB panga Baltikumi filiaalide ühendamise järel, peab ühe pärandina lahendama ära ka pikale veninud vaidluse endiste Nordea töötajatega, kes juba paar aastat enne pankade ühendamist on pidanud palju avalikkuse tähelepanu saanud kollektiivlepingu läbirääkimisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles