GRAAFIK: turism Eestis ja Eestisse on kena hoo sisse saanud (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasia turistid Eestis
Aasia turistid Eestis Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2017. aasta septembris 281 400 turisti ehk kümme protsenti rohkem kui eelmise aasta septembris, teatab statistikaamet. Suurenes nii välis- kui ka siseturistide arv. 

Septembris peatus majutusettevõtetes 182 500 välisturisti ehk kaheksa protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul. 75 protsenti välisturistidest saabus Euroopa Liidu riikidest, kaheksa protsenti Venemaalt ja kuus protsenti Aasia riikidest.

Euroopa Liidu riikidest saabunud turistide arv suurenes eelmise aasta septembriga võrreldes seitse protsenti, Venemaalt 15 protsenti ja Aasia riikidest 21 protsenti.

128 100 turisti ehk 70 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinna majutusettevõtetes. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu ja Tartu, kus peatus vastavalt kaheksa protsenti ja seitse protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest.

Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes peatus neli protsenti välisturistidest. Enamik (65 protsenti) välisturistidest oli puhkusereisil ja 26 protsenti tööreisil, ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus.

35 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 98 900 ehk 12 protsenti rohkem kui eelmise aasta septembris. 59 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 28 protsenti tööreisil.

Harju maakonnas peatus 29 protsenti, Tartu maakonnas 13 protsenti, Pärnu maakonnas 12 protsenti ning Ida-Viru maakonnas 11 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Septembris pakkus külastajatele teenust 1163 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 21 800 tuba ja 51 200 voodikohta. Täidetud oli 45 protsenti tubadest ja 34 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 41 eurot ehk neli eurot rohkem kui aasta varem samal kuul. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 51 eurot, Tartu maakonnas 35 eurot ning Ida-Viru ja Pärnu maakonnas kummaski 30 eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles