Vedelkütuse erimärgistamise seadus läheb muutmisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Meelis Tomson

Valitsus otsustas tänasel istungil algatada «Vedelkütuse erimärgistamise seaduse muutmise seaduse» eelnõu, mille kohaselt lõpetatakse erimärgistatud vedelkütuse kasutamine paiksetes mootorites ning kaevandus-, metsandus- ja ehitustöödel.

Vedelkütuse erimärgistamise seaduse muutmine on kavandatud kahes etapis. Esimese etapi muudatused viiakse ellu täna heaks kiidetud eelnõuga.

Teine etapp näeb ette allesjäävate soodustatud valdkondade puhul (reisijate ja kaupade raudteevedu, laevaliiklus, soojuse ja elektrienergia tootmine ning põllumajandus) võimalusel soodusmääraga kütuse kasutamise asemel toetusskeemide või otsetoetuste rakendamise.

Võimalusel kaalutakse täielikku loobumist vedelkütuse erimärgistamisest. Vedelkütuse erimärgistamise seaduse teise etapi ettepanekud on kavas esitada 2011. aasta jooksul.

Seadus peaks kava kohaselt jõustuma 1. jaanuaril 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles