Vene nisu voolab maailma (12)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivav vili. Foto on illustratiivne.
Kuivav vili. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Venemaa liigub kindlalt püstitatud eesmärgi poole, võita tänavu maailma juhtiva teraviljaeksportija maine, sest suurendas kümne kuuga müügimahtusid ligi veerandi võrra, kirjutas Izvestja.

Venemaa eksportis kümne kuuga aasta varasemaga võrreldes 23 protsenti rohkem nisu - 10,6 miljonit tonni, samas eksportis tervalilja kokku  16,4 miljonit tonni, mis on aasta varasemast 28 protsenti rohkem. Ekspertide hinnangul võidakse kokku saavutada nisu ekspordil vähemalt 32 miljoni tonnine ja teraviljade ekspiordil kokku 45 miljoni tonnine kogumaht.

Vene teravilja peamisteks ostjateks on Egiptus, Türgi ja Lähis-Ida riigid.

Varem teatas põllumajandusminister Aleksandr Tkatšev Izvestjale, et Venemaa tõuseb tänavu maailma viljaekspordi esinumbriks ning saagikuse tõusust hoolimata jääb ka teravilja hind senisele suhteliselt kõrgele tasemele püsima.

Mullu eksportis Venemaa 27,1 miljonit tonni teravilja, jäädes mahu poolest alla vaid Ameerika Ühendriikide teraviljaekspordile.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles