Tööandjad otsivad liiga ideaalseid töötajaid (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV-Online värbamisosakonna juhi Maris Martini sõnul on inimestel jätkuvalt keeruline valdkonda vahetada, sest ettevõtted nõuavad eelnevat töökogemust.
CV-Online värbamisosakonna juhi Maris Martini sõnul on inimestel jätkuvalt keeruline valdkonda vahetada, sest ettevõtted nõuavad eelnevat töökogemust. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Lihtsa töö tegijad soovivad IT-sektoris pakutavaid kõrgeid hüvesid, tööandjad aga otsivad arvukatele nõudmistele vastavat ideaalset töötajat, keda pole olemas, räägib töövahendusportaali CV-Online värbamisosakonna juht Maris Martin.

Martini sõnul peaksid nii tööandjate kui töövõtjate soovid olema reaalsemad. Kohati on 20-aastaste tööotsijate palgaootused liialt suured, samas on ka tööandjate nõudmised töötajatele tihti sellised, nagu otsitaks imeinimest. CV-Online’i turundusjuht Rain Uusen lisas, et ka tema tunneb töökuulutusi lugedes, et on rumal ja ei kvalifitseeru.

-Eesti tööandjad kurdavad, et töötajaid tuleb tikutulega taga otsida, aga kui rääkida tuttavatega, siis vahet pole, kas nad on 20- või 40-aastased, kõik kinnitavad, et tööd on väga raske leida. Kas Eestis on tegelikult töö- või tööjõupuudus?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles