Üks ettevõte tõi Soome riigile miljard eurot maksutulu (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilkka Paananen
Ilkka Paananen Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Soome riigile laekus tänu Supercellile tervelt miljard eurot maksutulu, kirjutab Helsingin Sanomat.

Sellise summa eest saaks ülal pidada tervet Soome politseid või katta sissetulekutoetused ja natuke raha jääb veel ülegi.

Nimelt on Soome suurimate eraisikust maksumaksjate hulgas kaheksa Supercelli asutajat või töötajat, kes maksavad kokku riigile 130 miljonit eurot. Lisaks maksab Supercell ettevõtte tulumaksu 182 miljonit eurot ning tema tütarettevõte Kahon 3 koguni 675 miljonit eurot. Kõik kokku ongi peaaegu miljard eurot.

Nii suure maksutulu laekumise taga on asjaolu, et maailmakuulsa mängu Clash of Clans loonud Supercelli müümisel Jaapani firmadele Softbank ja GungHo 2013. aastal seadsid ettevõtte asutajad Illa Paanane ja Mikko Kodisoja tingimuseks, et ettevõte jääb Soome. See sobis jaapanlastele ning 51 protsendi Supercelli aktsiate holding-firmaks sai Kahon 3.

Ilkka Paananen kinnitas, et ettevõte ei kavatse mingeid maksude optimeerimisi tegema hakata. «Oleme ühiskonnalt palju abi saanud ja nüüd on aeg anda tagasi,» ütles Paananen, kes teenis mullu 49 miljonit eurot, olles sellega Soome suurim maksustatava tulu teenija.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles