UP Invest omandas Apollo kinode enamusosaluse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Apollo kino Kuressaares
Uus Apollo kino Kuressaares Foto: Apollo

Investeerimisfirma UP Invest ostis 55 protsenti Apollo kinodest, 45 protsenti jääb Ivar Vendelini kontrollitavale ettevõttele.

UP Investi juhatuse liikme Kristjan Vilosiuse sõnul on kinoketi ostmine oluline samm UP Investi senise jaeportfelli tugevdamisel ja sinna kuuluvate ettevõtete vahelise sünergia loomisel.

«Apollo Kino on Eesti suurim kinokett, mis on toonud Eesti turule palju värskeid ideid, kuidas muuta inimesele kinokogemus veelgi mugavamaks ja meeldivamaks, alustades iseteeninduskassadest ja lõpetades mitmete uuendustega kinosaalis,» rääkis Vilosius. «Meil on hea võimalus viia seda positiivset kogemust ka Baltikumi tasemele.»

Vilosiuse sõnul on kavas avada lähiaastatel uusi kinosid Lätis, 2019. aastal avab uksed ka uus kino Tallinnas Ülemiste Keskuses.

Ivar Vendelin avaldas rõõmu selle üle, et Apollo Kino, mis hoiab juba praegu kinomaastikul selget liidripositsiooni, saab endale tugeva strateegilise kaasomaniku. «Partnerlus UP Investiga, mis sai alguse aastate eest Apollo kauplustest ja kasvas edasi suuremaks strateegiliseks koostööks, on osutunud väga hästi toimivaks. See tehing on järjekordne  samm kahe grupi tihedama koostöö suunas. Apollo on alles oma arengufaasi alguses ja üheskoos UP Investiga üritame veelgi suuremalt raputada ja muuta tänast meelelahutusturgu,» rääkis ta.

Ivar Vendelin jätkab Apollo Kino nõukogu esimehena. Apollo Grupi tegevjuhiks ja juhatuse liikmeks saab Apollo kaupluste tegevjuht Mauri Dorbek.

Sama tehinguga omandas UP Invest ka 55 protsenti Blenderi kohvikutest. Pooled on kokku leppinud, et tehingu maksumust ei avaldata.

Tehingut nõustasid advokaadibüroo Cobalt, finantseerida aitas Swedbank.

Apollo kinosaalid asuvad Pärnu Keskuses, Narvas Astri keskuses, Tallinnas Solarise ja Mustamäe keskustes, tänavu on avatud kinosaalid ka Tartu Lõunakeskuses ja Saaremaal Auriga keskuses. 2017. aastal külastab Apollo kinosid ligikaudu 1,9 miljonit vaatajat.

Investeerimisfirma UP Invest keskendub tervishoiu-, meedia-, kinnisvara- ja jaekaubanduse- ning jaeteeninduse valdkonna investeeringutele ja cleantech riskikapitali investeeringutele.

UP Invest on ka Postimehe omanik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles