Tuleva teise pensionisamba väljamaksete reform jõuab otsapidi riigikokku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBS, TALLINN, 20.05.2016
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk. 
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
EBS, TALLINN, 20.05.2016 Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üle 2000 toetusallkirja kogunud uue eakuse rahvakogu ettepaneku reformida pensioni teise samba väljamaksed hakkab arutama riigikogu.

Uue eakuse rahvakogu ettepanekut reformida pension teise samba väljamaksed avaldas allkirjaga toetust üle 2300 inimese, idee autor ja Tuleva tulundusühistu juht Tõnu Pekk saatis riigikokku ettepaneku riigikokku, teatas Eesti Koostöö Kogu. Riigikogu juhatusel on 30 päeva aega otsustada, milline komisjon seda menetlema hakkab.

Pekk sõnas, et väljamaksete süsteemi saaks muuta kahel viisil. Esiteks nii, et inimesed ise otsustavad, kuidas teise sambasse kogunenud raha kõige paremini kasutada ning teise võimalusena korraldab riik teise samba väljamaksesüsteemi, tagades seeläbi suurema efektiivsuse kui praegu.

Uue eakuse rahvakogu vedaja Liisi Uder avaldas lootust, et riigikogu arutab teemat sisuliselt ja avatult ning et pensionivara kasutamise üle tekib rohkem avalikku debatti.

Teise samba väljamaksete reformimine on üks uue eakuse rahvakogule laekunud 80 ideest. Kõiki vähemalt 1000 allkirjaga ideid arutatakse riigikogu komisjonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles