Otsitakse Eesti-Läti elektriühenduseks vajaliku ülekandeliini ehitajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrivalgustus.
Elektrivalgustus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Läti elektrivõrgu operaator Augstsprieguma Tīkls kuulutas välja hanke Riia koostootmisjaama ja hüdroelektrijaama vahelise ülekandeliini projekteerimiseks ja ehitamiseks, mida on vaja kolmanda Eesti ja Läti vahelise elektriühenduse toimimiseks.

Pakkumisi võetakse vastu kuni 24. novembrini ning uus ülekandeliin peaks tööle hakkama 2020. aasta lõpuks. Uue 330-kilovatise vahelduvvoolu liini pikkuseks on ligikaudu 13 kilomeetrit.

Uus liin tagaks Eesti-Läti ühenduse täieliku funktsionaalsuse Riia elektrivõrgu hooldustööde ja katkestuste puhul. Lisaks sellele parandaks see uuendatud koostootmisjaama väljundvõimsust.

Eesti-Läti kolmas ühendus loob eeldused Balti riikide elektrisüsteemi lahti ühendamiseks Venemaa elektrivõrgust. Samuti tugevdab uus liin varustuskindlust Lääne-Eestis, märkis Elering detsembris. Ühendus tõstab kaubanduseks kasutatavat ülekandevõimsust Eesti ja Läti vahel 600 megavati võrra.

Mullu detsembris alustas Eesti elektrivõrgu süsteemihaldur Elering riigihanget, et leida kahe riigi peale kokku 172 miljonit eurot maksma mineva Eesti-Läti kolmanda elektriühenduse Eesti osa projekteerija ning ehitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles