Maju pakutakse soodsamalt kui aasta tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja saab soodsamalt kui aasta eest
Maja saab soodsamalt kui aasta eest Foto: Liis Treimann

Eesti maakonnakeskuste majade pakkumishinnad on aastaga valdavalt langenud. Vaid jõgeva, Tartu ja Võru majade pakkumishinnad on aastaga pisut tõusnud.

Jõgeva majade eest küsitakse käesoleva aasta aprilli seisuga portaali KV.EE andmetel 464 eurot ruutmeeter ehk eelmisest aastast 16 protsenti enam. Tartu hinnatase on 738 eurot ruutmeetri kohta, mis on 2010. aasta aprillist 3 protsenti rohkem. Võru aastane hinnatõus on 2 protsenti ja tänavu küsitakse maja ruutmeetri eest 519 eurot.

Muudes maakonnakeskustes on majade hinnad allapoole tüürinud. Seda kõige enam Paides, kus aastane hinnalangus on 50 protsenti. Samas suurusjärgus ehk 41 protsenti on tänavused hinnad eelmisest aastast madalamad Narvas. Täna küsitakse Paide maja ruutmeetri eest keskmiselt 457 ja Narvas 261 eurot.

Viimase poole aasta jooksul on majade pakkumishindade langus pidurdunud, kuid tõususuunda need enamasti siiski veel ei näita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles