Nüüd on see ametlik: Amazoni juht Jeff Bezos on rikkaim inimene maailmas (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni asutaja ja juht Jeff Bezos.
Amazoni asutaja ja juht Jeff Bezos. Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Internetikaubamaja Amazon aktsia hind hüppas reedel 13,2 protsenti suurendades ettevõtte asutaja ja juhi Jeff Bezos vara väärtus 10,4 miljardi dollari võrra ja tõstes ta rikkaimaks inimeseks planeedil.

Eile õhtul, pärast USA börside sulgemist oli Bloombergi andmetel Bezos vara väärtus 93,8 miljardit dollari, mis on 5,1 miljardit rohke, kui Bill Gatesi 88,7 miiljardit. Gates valitses rikaste edetabelit neli aastat. Vaid selle aasta 27. juulil oli Bezos päevasiseselt korraks Gatesist  rikkam.

Bloomberg arvutab maailma 500 rikkaima inimese vara väärtust kord päevas, pärast turgude sulgumist.

Eile oli üldse hea päev tehnoloogiamiljardäridele, kellest viie vara väärtus kasvas enam kui miljardi dollari võrra. Facebooki asutaja ja juhi Mark Zuckerbergi vara kosus 2,96 miljardi dollari võrra 75,4 miljardi dollarini, Google’i asutaja Larry Page’i vara 1,99 miljardi dollari ja teise asutaja, Sergei Brini vara 1,93 miljardi dollari võrra vastavalt 51,3 ja 50,1 miljardi dollarini. Microsofti eelmine juht Steve Ballmer on 1,85 miljardi dollari võrra rikkam kui neljapäeva õhtu. Tema vara väärtus on 34,2 miljardit dollarit.

Bill Gatesi vara väärtus kasvas eile «vaid» 722 miljoni dollari võrra.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles