Facebook: tõelise tehisintellekti loomine on kaugemal kui me arvame (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotite mõistus jääb praegu alla isegi hiirte omadele.
Robotite mõistus jääb praegu alla isegi hiirte omadele. Foto: iStock

Facebooki tehisintellekti arendusüksuse juht Yann LeCun ütles, et kuigi robotid muutuvad aasta-aastalt targemaks, on laiapõhjalise tehisintellekti (general AI) loomine veel mägede taga. 

«Masinad muutuvad iga aastaga targemaks, selles ei ole küsimus. Me lihtsalt ei tohiks nende võimeid üle hinnata,» rääkis LeCun intervjuus The Verge’ile, vahendab Business Insider.

Mehe sõnul on kitsaid valdkondi (narrow AI), näiteks arvutamine, kus tehisintellekt ületab inimeste võimeid mäekõrguselt, aga üldise intelligentsuse ja silmaringi poolest ei küündi robotid isegi hiirte tasemeni.

«Läheb veel väga kaua aega enne kui me võime tõeliselt intelligentsetest masinatest rääkida. Praegu jäävad nad isegi loomadele ja beebidele alla,» ütles LeCun.

Tema sõnul on viimasel ajal suurte edulugudena esitletud tehnoloogiad nagu näiteks isesõitvad autod vaid üks näide kitsast tehisintellektist, mitte aga üldisest intelligentsusest, mis oleks võimeline lahendama paljusid erinevaid probleeme korraga.

«Ma ei taha teadlaste tööd alahinnata, aga vale on tõlgendada nende leiutisi meeletu läbilöögina ja suure sammuna tehisintellekti suunas.» Seega hoiatas LeCun ajakirjanikke ja avaliku elu tegelasi, et nad ei õhutaks meediakära nagu oleks kohe-kohe targad robotid kohal. «See ei ole nii,» ütles ta. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles