Swedbank: Olympic kaotas Rumeenias 31 miljonit eurot

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia.
Rumeenia. Foto: SCANPIX

Swedbanki arvutuste kohaselt kaotas Olympic Entertainment Group Rumeenias 31 miljonit eurot, enne kui otsustas oma ärid seal sulgeda.


Nelja aasta jooksul kaotatud 31 miljoni euro hulka kuulub Rumeenia üksuste omandamise kulu, nendesse tehtud investeerinud ning nende kahjum.

Olympic sisenes Rumeenia turule 2007. aasta II kvartalis ning vahepeal ulatus ettevõtte kasiinode arv seal koguni üheksani. Juba üle-eelmisel aastal oli Olympic aga sunnitud hakkama oma äri Rumeenias kokku tõmbama, sest see ei jõudnud kuidagi kasumisse.

Tänavu 30. aprillil sõlmis Olympic lepingu, millega müüs osalused oma kolmes allesjäänud Rumeenia tütarfirmas hinnaga 0,5 miljonit eurot. Ettevõte otsustas Rumeenia ärisegmendist väljuda, kuna senise tegevuse vältel seal kasumisse ei jõutud ning lähiaastatel ei nähtud ka võimalust jõuda kasumlikkuse poolest võrreldavale tasemele teiste ärisegmentidega.

«Me peame otsust [osalused müüa] positiivseks, kuna meie hinnang väljavaadetele Rumeenia turul langes kokku [Olympicu] juhtkonna omaga,» teatas Swedbank ja jättis Olympicu aktsiale kehtima soovituse «osta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles