On asju, mida me kasutame köögis igapäevaselt ja mis meile ohtlikuna ei tundu, kuigi tegelikult seda on.
11 kõige ohtlikumat asja köögis, mille kohta sa ei tea
Brightside.me on järjestanud 11 asja, millele tuleks köögis rohkem tähelepanu pöörata, sest nad on ohtlikumad, kui tundub.
10. Plastist säilituskarbid
Selleks, et teha plast elastsemaks, lisab mõni ettevõte plastile kahtlase päritolu ja mõjuga kemikaale, mis võivad põhjustada terviseprobleeme.
9. Kraanikauss
Kui mustad nõud kuhjuvad köögis pikemat aega, muutub see ideaalseks paigaks bakteritekasvule. Alguse võivad saada nii salmonellabakter kui ka paljud teised.
8. Noad
Noad peaksid alati olema teritatud. Vastasel juhul võivad nad toiduainet lõigates libastuda ja hoopis kätt lõigata.
7. Käsnad
Tavaline nõudepesukäsn on bakteritele üheks kõige meeldivamaks pesitsuspaigaks – seal on niiskust, soojust ja ka toidujääke. Nõudepesukäsna puhastamiseks ei piisa ainult loputamiseks, vaid käsna tuleks kõrgel kuumusel nõudepesumasinas pesta.
6. Käterätid
Käterätid on samuti ühed kõige mustemad asjad köögis. Sa puudutad neid kogu aeg – nii puhaste kätega kui ka määrdunud kätega. Isegi söögitegemise vahel hõõrutakse käsi käterätikusse.
5. Õhuvärskendaja
Peaaegu kõik õhuvärskendajad sisaldavad kemikaale, mis võivad põhjustada haigusi. Kööki tuleks värske õhu saamiseks tuulutada.
4. Gaasipliit
Gaasi välja lülitamine pärast pliidi kasutamist peaks olema sisse harjutatud igale gaasipliidi omanikule. Kui see meelest läheb, on oht suur.
3. Mittekleepuvad potid-pannid
Teflonist potid ja pannid võivad liigsel kuumusel eraldada ohtlikke kemikaale. Kui sul on tarvis teha süüa kõrgel kuumusel, siis kasuta selleks parem teisi potte või panne.
2. Hakklihamasin
Hakklihamasinad on väga võimsad, aga ka ohtlikud. Parem on hoida sõrmed sellest eemal ning liha sisse lükkamiseks kasutada spetsiaalselt selleks mõeldud vahendit.
1. Lõikelaud
Kasuta alati erinevaid lõikelaudu liha ja köögiviljade hakkimiseks. Toores liha võib sisaldada bakterit, mis võib tervist kahjustada.