Nestor: palgad peavad tõusma

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann

Palgad peavad tõusma hakkama, sest hinnad tõusevad, leidis riigikogu liige, sots Eiki Nestor teisipäeval riigieelarve arutelul.

«Kindlasti tuleb ka majandusloogikast lähtudes aru saada sellest, et tootlikkuse kasv peaks olema eespool palgakasvu,» lausus Nestor.

«Aga samal ajal küsimus esitatakse kogu aeg niipidi, et miks te nii palju palka nõuate. Küsima peaks hoopis tegelikult majanduse mõttes, miks tootlikkus nii vähe tõuseb. Kui me seda küsimust esitama ei hakka, siis ei olnud sellest masust mingit kasu,» arutles Nestor.

Nestor märkis, et kui hinnad tõusevad, siis palgad peavad tõusma. Nestor hoiatas, et kui palgad ei liigu hindadele järele, siis inimesed lahkuvad mujale tööle.

«Meie majanduse põhiküsimus tegelikult on see, miks tootlikkus nii vähe tõuseb. Aga tootlikkus tõuseb meil seetõttu nii vähe, et me kulutame selleks vähe, et tootlikkus tõuseks,» lausus Nestor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles