Hiina lubab riiki jälle hallitusjuuste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Camembert juust.
Camembert juust. Foto: SCANPIX

Hiina tühistas hallitusjuustude impordi keelu, lubades taas importida Camemberti, Bried ja Roqueforti, teatasid Euroopa Liidu ametnikud esmaspäeval.

Hallitusjuustude impordikeeld Hiinasse kehtestati septembri algul. Seni on teadmata, mis põhjustel impordikeeld kehtestati, kuid see tühistati pärast Euroopa Komisjoni esindajate ja Hiina ametnike kohtumist möödunud nädalal.

Euroopa Liidu Hiina delegatsiooni teatel leidis Hiina rahvatervise- ja pereplaneerimise komisjon, et antud juustude tootmiseks kasutatavad hallitus- ja bakterikultuurid ei kujuta endast ohtu tervisele ning teavitas sellest ka tolliametit.

Delegatsiooni teates märgiti ka, et Hiina juustukvaliteedi standardid on aegunud ning delegatsioon ja Prantsuse saatkond korraldavad Hiina ekspertidele seminari, vältimaks sarnaste keeldude kordumist tulevikus.

Euroopa Liidu kaubanduskoda Hiinas teatas varasemalt, et tehakse tööd muutmaks Hiinas juustudele kehtivaid ohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles