POSTIMEHE SUUR INTERJVUU: Ehituses käib pidev tulekahju kustutamine (1)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri lõpus avastas politsei kohtumaja ehituselt seitse registreerimata ukrainlast.
Septembri lõpus avastas politsei kohtumaja ehituselt seitse registreerimata ukrainlast. Foto: Sander Ilvest

Ehitusplatsidelt põgenevad ukrainlased, ümbrikupalgad ja tohutul ajasurvel kerkivad hooned on selle tagajärg, et Eesti ehitussektoril puudub visioon, jõudsid Postimehe korraldatud ümarlaual üksmeelele ehitusfirma Rand ja Tuulberg nõukogu liige Raivo Rand, siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Ruth Annus, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitustegevuse valdkonnajuht Ivo Jaanisoo ning ehitusettevõtjate liidu tegevdirektor Indrek Peterson.

Mainekad ehitusfirmad on kinnitanud, et illegaalset tööjõudu nende objektidel pole. Ometi leidis politsei kohtumaja ehitusel, millega tegeleb ka teie ettevõte, Raivo Rand, et see on siiski ka teie probleem?

Raivo Rand: Mul on väga hea meel, et politsei ja maksuamet selliseid reide teevad, aga see võiks olla süstemaatiline. Meil on ka Soomes täpselt samasugune reid käinud ja ütlen ausalt, leidis ka sealt ühe mehe. Eestlane tuli laupäeval sõbrale appi mööblit paigaldama. Soome reidil muidugi ajakirjanikku kaasas ei olnud. Politsei ja maksuamet võiksid külastada regulaarselt kõiki objekte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles