Eesti Õliühing ei toeta vedelkütuse seaduse muutmist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Õliühing ja  legaalsed kütuse jae- ja hulgimüügiettevõtted  ei toeta vaid kuu aega kehtinud vedelkütuse seaduse muutmist, mis taastaks petturitele endised võimalused maksumaksjate arvelt hõlptulu teenimiseks, teatas ühing.


Õliühing saatis oma põhjendused esmaspäeval riigikogu rahanduskomisjonile koos ettepanekuga mitte menetleda vedelkütuse seaduse muutmise eelnõud, mis soodustaks ühingu hinnangul taaskord pinnase teket salakütuse levikuks Eestis.

Rahanduskomisjon arutab vedelkütuse seaduse muutmist oma tänasel istungil.

Õliühingu tegevdirektori Toomas Saksa sõnul tekitab muudatuseelnõu ausates ettevõtjates nõutust.

«Riigieelarvesse jäi 2010. aastal laekumata kuni 50 miljonit eurot käibemaksu, seda skeemide tõttu, mille arhitektideks on teadlikult pettusele orienteerunud kütusega kauplevad nn ettevõtjad.

Riigikogu eelmise koosseisu üks viimaseid suuri otsuseid oli panna sellele vargusele piir ja siin oli ühine arusaamine nii seadusandjal, täitevvõimul kui ka maksuhalduril.

Nüüd aga näeme, et seadus mis ei ole veel sisuliselt töölegi saanud hakata, tehakse ümber ja kahjuks taaskord petturite huvides,» sõnas Saks.

Õliühing on seisukohal, et kui rahandusministeerium või riigikogu rahanduskomisjon tunnetab seaduse toimimisel juriidilisi riske, siis tuleks kiiremas korras leida korrektne sõnastus, mis ei riivaks ausaid ettevõtjaid ega moonutaks tegelikku konkurentsi turul.

Eesti Õliühingul 13 aktiivselt tegutsevat liiget: Alexela Oil AS, Eesti Statoil AS, Intertek Eurolab OÜ, Jetoil AS, Lukoil Eesti AS, Mazeikiu Nafta Trading House OÜ, Neste Eesti AS, Oiltanking AS, Reval Oil OÜ, Saare Kütus AS, Saybolt Eesti AS, SGS Eesti AS ning Tartu Terminaal AS .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles