Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid
Saada vihje

Eestlased toovad taevarestoranide äri Baltimaadesse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Raul Sulbi
Copy
Eksootiline lõuna taevarestoranis.
Eksootiline lõuna taevarestoranis. Foto: Dinnerinthesky.com

Juunis kerkib Tallinnasse, Riiga ja Vilniusesse esmakordselt Ameerika majandusväljaande Forbes poolt maailma kümne kõige erilisema söögikoha hulka valitud 50 meetri kõrgusel delikatesse pakkuv Dinner In The Sky taevarestoran.

Dinner In The Sky Balti esindaja Risto Meigase sõnul on maailmas populaarseid taevarestorane nähtud seni 30 suurlinnas ning plaanis on elamust hakata ka Baltimaades pakkuma.

«Esialgu toimuvad tänavu juunis Baltimaade pealinnades gurmeeüritused, millest saab osa kuni kolm tuhat inimest. Edasi on kavas hakata taevas einestamise võimalust pakkuma erinevate ürituste raames,» ütles Meigas.

Risto Meigase kinnitusel on projekt nii tehniliselt kui menüült igati kõrgelennuline. «Taevarestorani kerkimist tulevad siia juhendama kogenud Soome eksperdid ning pakutava menüü töötavad just selleks puhuks välja Balti riikide tuntud tippkokad, kes ka taevas ise toite valmistavad,» lisas Meigas.

Traditsiooni kohaselt pakutakse taevarestoranis väga kõrgetasemelist toitu – paljud Michelini tähe kokad on valmistanud piduroogasid kuulsustele ja kroonitud peadele – näiteks on külaliste seas olnud Monaco vürst Albert ja Rootsi prints Carl Philip.

Taevarestorani saab Tallinnas külastada 8.-12. juunini Rotermanni väljakul, kus toimub samaaegselt toidufestival. Taevarestoran tõstetakse üles 160 tonni kaaluva erikraanaga.

Tagasi üles