Teefirma tegi kahe aasta töö ära ühega

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani tee sai pärast põhjalikku remonti hästi sõidetavaks, kuid katte alla viimine lükkus tulevikku, sest riik selleks raha ei leia.
Kolga-Jaani tee sai pärast põhjalikku remonti hästi sõidetavaks, kuid katte alla viimine lükkus tulevikku, sest riik selleks raha ei leia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lepingu järgi kaks aastat kestma pidanud tee-ehitus sai Viljandimaal ehitusfirma initsiatiivil valmis ühega.


Põltsamaa-Võhma tee 13,2. ja 21. kilomeetri vahelise lõigu ehitus oli lepingu järgi kaheaastane töö, kuid aktsiaseltsi Talter Tartu osakond arvas, et otstarbekam on see ühe aastaga ära teha, kirjutab Sakala.

Firma leidis Pärnu teedevalitsuse Viljandi osakonna juhataja Allan Alliku sõnul ise töö lõpetamiseks vajamineva raha ning see 13,3 miljonit krooni saadakse tagasi teedevalitsuse järgmise aasta eelarvest.

Kõnealusel lõigul Arussaare ja Loopre vahel tugevdati muldkeha, veeti teele alus, paigaldati kate ning kaevati kraavid. Kahe silla asemel on nüüd suured truubid.

Teedevalitsuse Viljandi osakond on juba vastu võtnud mitu tänavu remondis olnud teelõiku ja silda ning loodab kõik tööd peaksid valmis olema oktoobri lõpuks.

Esmaspäeval andis ehitaja näiteks üle Pärnu maantee ja Viljandi ringtee uue ringristmiku, mis peaks tema sõnul oluliselt vähendama avariide arvu. Alliku sõnul jääb tulevasse aastasse vaid ringi haljastamine, sest praegu on muld selleks liiga märg.

Reedel võttis teedevalitsus vastu Kolga-Jaanist Jõgevamaa piirini viiva seitsme kilomeetri pikkuse põhjalikult remonditud kruusateelõigu. Selle katmine lükkub rahapuudusel kaugemasse tulevikku.

Oktoobri lõpul avatakse ametlikult taas Karksi-Nuia ürgorg. Seal sujus töö plaanipäraselt: aktsiaseltsi TREF ehitajad rajasid laiema tee tarvis tugeva muldkeha, aluse ja katte ning kaevasid kraavid. Uuenduse pärast tuli ka mäenõlvu madalamaks võtta.

Alliku sõnul ehitati jalgtee Karksi poe juurest paisjärveni maanteeameti kulul, edasi Karksi-Nuia asulani aga valla rahaga.

Tänavu remonditi Viljandi maakonnas kahte silda: Jälevere silda Navesti jõel ja Ärma silda Holstre-Mõnnaste teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles