Munade hind võib lähikuudel märkimisväärselt tõusta (11)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanamunad.
Kanamunad. Foto: SCANPIX

Hollandi «mürgimunade» skandaali tõttu on ka Eestis munad kallinenud, kuid tõenäoliselt ei ole põhiline hinnatõus veel siia jõudnud.

Muna on praegu aastatagusega võrreldes umbes kümnendiku võrra kallim, Eesti suurima munatootja, Eggo kaubamärki kasutava Dava Foodsi juhatuse liige Vladimir Sapožnin ütles ERRile, et senine hinnatõus on aga alles «köki-möki».

«Ma võin öelda seda, et Saksamaa vabaturul on tööstusliku muna hind, mis läheb munapulbrite ja -masside tootmiseks, mida omakorda kasutavad pagaritöökojad ja hotellid, tõusnud augusti lõpust alates 85 protsenti,» lisas Sapožnin.

Tema sõnul jaekaubanduses hinnatõus nii suureks ei kujune, kuid lihavõteteks peaks muna hind Eestis tänasega võrreldes kallinema veel 20-30 protsenti.

Munade kallinemise põhjuseks on «mürgimunade» skandaal, mis seisnes pestitsiidi fiproniiliga saastunud Hollandi munade müümises 14 Euroopa riigis ja ka Aasias.

Loe lähemalt ERRi uudistest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles