Rootsi kiirrong peab leppima rahva valitud veidravõitu nimega

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirrong.
Kiirrong. Foto: PantherMedia / Scanpix

Rootsi raudteefirma MTR tegi rahvaküsitluse uuele rongile nime leidmiseks ja peab nüüd tulemustega leppima, kirjutab BusinessInsider.

Tegu on kiirrongiga, mis hakkab sõitma Stockholmi ja Göteborgi vahet. Nimepanemistseremoonia toimub juba eeloleval teisipäeval koos šampanja ja puhkpilliorkestriga.

Rong peab edaspidi hakkama saama veidi veidra nimega Trainy McTrainface, sest rahvahääletuse järgi oli see kaugelt kõige populaarsem nimekandidaat. Tegu on inimeste teatava austusavaldusega eelmisel aastal Ühendkuningriigis läbi viidud küsitlusele, kus otsiti nime brittide uuele polaaruurimislaevale.

Kuigi hea huumorimeelega rahvas pakkus selle nimeks Boaty McBoatface, sai laev lõpuks nime hoopis inglise tuntud looduseuurija ja ajakirjaniku sir David Attenborough järgi. Raudteefirma turundusdirektor Peder Osterkamp kinnitas, et nemad jäävad rahva tehtud valiku juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles