Uued tooted: suvine supp, lihakollektsioon ja vürtsid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto

Kevadel avavad Eesti toidutootjad oma suvised tooteportfellid. Suviseid maitseid on lisandunud nii suppide, lihatoodete kui vürtside sekka.

Külm peedisupp

Valmistoitude tootja Saarioineni Mamma sarja tootevalikusse lisandus külm peedisupp. Kiletatud plastkaussi pakitud suppi on ühe portsu ehk 300 grammi jagu. Maitse on üsna sarnane kui purgisupil «Suvi», mida tuleb segada keefiriga. Mamma supi koostisesse kuuluvad keefir, peet, kartul, muna, marineeritud kurk ning pipar-sool.

Rakvere suvine lihakollektsioon

Rakvere lihakombinaat töötas suveks välja kokku kolm uut grillvorsti ja kolm uut suveliha. Sealiha kõrval pakub Rakvere uuena lihaveise lihast tooteid: lihaveise grillvorst ja lihaveise grillpihvid. Veiselihast grillvorst sarnaneb veidi lambasooles toorvorstikestega, kuid pärast küpsetamist on tunda erinevust – tegemist on tõsise lihatootega, kus on tõepoolest rohkem liha kui muud kraami. Rakvere teatel on lihaportsent vorstis lausa 84. Lisaks lubab tootja, et vorstis pole kunstlikku maitsetugevdajat naatriumglutamaati E621. Ka grillpihvides on traditsiooniliste lihatoodetega võrreldes üsna vähe rasva – viis protsenti.

Kuivmarinaadisegud

Vürtsifirma Santa Maria täiendas barbeque tootevalikut kuivmarinaadisegudega, mida saab kasutada liha marineerimiseks. Vürtsisegusid on kolm: universaalne, ürtidega ning kaffirlaimi-ingveri. Universaalne marinaadisegu sisaldab suitsust paprikat, tšillit, ingverit ja koriandrit ning sobib kõige paremini veise- ja sealihale. Ürtidega marinaadisegule annavad maitse näiteks basiilik, rosmariin, tüümian ja küüslauk ning see sobib hästi sea-, lamba- ja kanalihale. Kaffirlaimi-ingveri kuivmarinaadisegu passib peamiselt kana- ja kalaliha ning mereandide maitsestamiseks. Segusid võib määrida otse lihale või segada õli, õlle või õunamahlaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles