Viis olulist mõtet Helsingi ärifoorumilt: maailma päästev tuumaenergia, kosmosereisid ja viljakad vaidlused

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Richard Branson foorumil esinemas.
Sir Richard Branson foorumil esinemas. Foto: Erlend Štaub

Sel nädalal toimus Helsingis Põhjamaade Ärifoorum, kus teiste seas astusid üles Will Smith, Sir Richard Branson, Richard Quest ja paljud teised.

Allpool on toodud mõned olulised mõtted Nordic Business Forumilt.

Tuumaenergia võib maailma päästa

NASA kosmoseuuringute instituudi endine juht, kliimateadlane James Hansen rõhutas Nordic Business Forumil esinedes, et kliimamuutus on väga pika vinnaga ning viimane aeg on fossiilkütustest loobuda. Seejuures ei tasu karta ka tuumaenergiat. 

Lapsed tahavad kosmosesse

Miljardär ja filantroop Richard Branson rääkis oma ettekandes kiindumusest kosmosesse. Bransoni kinnitusel tahaksid ka tema enda lapsed kangesti kosmosereisile minna. Bransoni jaoks on tema stabiilne perekond olulisim õnne osa, ta on sama naisega koos olnud 40 aastat ning pidevalt oma kahte last igale poole kaasa võtnud.

Toidu raiskamine on lugupidamatus enda ja teiste suhtes

Moskvas sündinud Selina Juul oli lapsena emaga Taani kolides alguses üllatunud, kui palju kõikjal toidukaupa oli ning hiljem  tundis ennast halvasti selle pärast, kui palju toitu raisku läks. 

Vaidluse viivad parimate tulemusteni

Juhtimisraamatute autor Patrick Lencioni rääkis foorumil esinedes, et vaidlused on otsuste tegemisel üliolulised ning liiga palju ei tohiks püüda teistele meeltmööda olla. 

Hirm takistab rohkem kui käte ja jalgade puudumine 

Nick Vujicic, kes sündis ilma käte ja jalgadeta, kuid vaatamata sellele reisib mööda maailma ja peab innustavaid kõnesid, rääkis Helsingis esinedes, et hirm hoiab meid elus tagasi rohkem kui miski muu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles