«Rahva teenrid»: tasuta ravikindlustus on väga libe tee

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrikupalga maksmine süveneb just suvekuudel.
Ümbrikupalga maksmine süveneb just suvekuudel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kõigile ravikindlustuse andmine vähendaks töövõtjate motivatsiooni kogu töötasu ametlikult saada, mistõttu suureneks ümbrikupalkade maksmine, leiti Vikerraadio saates «Rahva teenrid.»

Saatejuht Mirko Ojakivi ütles, et praegu on oluline argument kirjaliku töölepinguga töötamiseks soov saada haigekassakindlustust, et kui midagi juhtub, saaks ise maksmata arsti juurde minna, vahendab ERRi uudisteportaal.

Saatekülaline Merilin Pärli märkis, et suure tõenäosusega hakkaks tasuta ravikindlustuse mõjul praegu kindlustuseta olev 90 000-pealine seltskond hoopis kasvama. Samuti annaks see hoogu igasugustele jagamismajanduse vormidele, sest polegi tarvis pingutada, et tegevust saaks olemasolevate seaduste alla paigutada.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) tuli hiljuti välja ideega anda tasuta ravikindlustus ka neile 90 000 inimesele, kel seda pole, sest tema hinnangul pole normaalne, et 21. sajandil puudub kuuel kuni seitsmel protsendil elanikkonnast juurdepääs tervishoiuteenusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles