Saku Lätte töötajate streiki ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud. Foto: Henn Soodla

Kontoreid joogiveega varustava Saku Lätte töötajate homseks kavandatud streiki ei tule, sest ettevõtte juhtkond ning transpordi ametiühingusse kuuluvad töötajad jõudsid kollektiivlepingu osas kokkuleppele.

Riiklik lepitaja Henn Pärn ütles, et sõlmitud dokumendiga fikseeriti muudatused nii põhipalga kui ka eri tariifide osas. «Oluline on see, et pooled jõudsid kokkuleppele ja streiki ei tule,» märkis Pärn.

Transpordi ametiühingusse kuuluvad Saku Lätte töötajad lükkasid esmaspäeva õhtul teisipäevaks kavandatud streigi 24 tunni võrra edasi, sest riikliku lepitaja kinnitusel oli tööandja valmis teisipäeval kollektiivlepingule alla kirjutama.

Saku Lätte juhataja Jaan Põldmaa ütles eile õhtul, et pooled oleksid võinud kokkulepe allkirjastada juba 17. oktoobril, kui vastaspool oleks suutnud dokumentaalselt kinnitada usaldusisiku tegelikke volitusi.

Kollektiivlepingu sõlmimise ettevõtte juhtkonnaga algatasid ettevõtte transpordiosakonna töötajad mullu novembris ning läbirääkimisi on peetud tänavu veebruarist saadik.

Riikliku lepitaja menetluses on töötüli olnud selle aasta aprillist, selgub transpordiameti koduleheküljelt.

Saku Lätte üle Eesti paiknevates kontorites töötab 130 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles