Uus pank alustab inetu sisetüliga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Luminori panga juhil tuleb halva pärandina ära lahendada ka senise Nordea Eesti pikk tuli ametiühinguga.
Uue Luminori panga juhil tuleb halva pärandina ära lahendada ka senise Nordea Eesti pikk tuli ametiühinguga. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kõigest nädal enne Nordea ja DNB panga ühendamist Baltikumis Luminoriks, saatsid Nordea ametiühingu esindajad siselisti kibeda kirja ning seni hõõgunud tüli lõi lõkkele.

Siselistis, mida loeb 60 protsent ehk umbes 370 Nordea töötajat, süüdistavad töötajate usal­dusisikud ühendpanga uut juhti Erkki Raa­sukest jõhkrate sõnade kasutamises ameti­ühingute aadressil, kuigi Raasukese sõnul on tegemist alatu valega, vahendab Äripäev.

«Minul (Tiina Kukk – Nordea peausaldu­sisik) ja Tarmol (Tarmo Kase – Nordea teine usaldusisik) on olnud au kohtuda eemalt vaadates intelligentse ja väärika uue Lumi­nori grupi juhiga, kes lähemal kokkupuutel eemaldas maski ja heitis kõrvale oma hillitsetud oleku,» alustab peausaldusisik Tiina Kukk Nordea esmaspäeval saadetud sisekirjas.

Kukk kirjutab, et kui seni on nad jät­nud Raasukese arvamused enda teada, siis enam nad seda teha ei saa – need on piisa­valt jõhkrad. 

Palvele kirja kohta kommentaari anda vastab Raasuke esmalt, et ei tea kirjast mi­dagi ega ole seda lugenud, kuigi tunnistab, et on vahepeal kaalunud teatud tegevuste tulemusel ka politseisse pöördumist.

Pärast seda, kui Raasuke on saanud tut­vuda Äripäeva valduses oleva kirjaga, märgib ta, et see on täis valeinfot ja moonutatud tõl­gendusi ning rõhutab, et oma meeskonna ja töötajate eest seismine ja neile arenguvõi­maluste pakkumine on Luminori keskne väärtus.

Loe lähemalt Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles