Krüptorahakuningas: Bitcoinist saab kõigi aegade suurim mull (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Tuntud riskiinvestor Mike Novogratz, kes on väidetavalt loomas maailma suurimat riskifondi, mis hakkab investeerima krüptorahadesse ja selle seotud ettevõtetesse, kinnitab ise, et Bitcoinist on saamas kõigi aegade suurim mull.

Bloombergi teatel on investor asutamas 500 miljoni dollari suurust fondi, millest 150 miljonit paneb ta ise ning jaanuariks plaanib leida investoreid, kes panevad 350 miljonit. Sellega saaks Galaxy Digital Assets Fundist maailma suurim omalaadne fond, mis näitab, et Bitcoinist ja teistest krüptorahadest on saamas tõsine investeerimisinstrument.

Intervjuus Bloombergi televisioonile ta fondi loomist siiski ei kinnitanud ega lükanud ka ümber, aga rääkis pikalt oma viimase aja kogemustest krüptovaradega kauplemisest.

«Sellest on saamas meie eluaja suurim mull,» ütles Novogratz teleintervjuus. «Hinnad liiguvad kaugele sellest, kus nad peaksid olema. Sellega saab teha kõvasti raha ja me plaanime seda teha,» lisas ta.

Bitcoini hind kerkis kuu alguses 5000 dollarini ja kaks nädalat hiljem kukkus 30 protsenti.

«Ma müüsin 5000 või 4980 dollari pealt ja nüüd, kolm nädalat hiljem, üritan osta nii madalalt kui 3000 dollariga,» selgitas investor. «Kui te olete selles hea ja kauplemisnarkomaan, siis on see üsna lõbus,» lisas ta.

Finantsturud on seni olnud krüptorahade suhtes ettevaatlikud. Kümnetesse dollaritesse ulatuvaid krüptorahadesse investeerivaid riskifonde on vaid kaks – Polychain Capital ja MetaStable Capital.

Novogratzi fond soovib võtta laiemat mandaati – lisaks lihtsale investeerimisele ka turutegemist, arbitraaži, krüptorahade avaliku pakkumise läbiviimist ning veel finantsturgudega seotud tegevusi, ütles Bloombergile teemaga kursis olev allikas.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles