Kaamos kasutas harvaesinevat vangerdust osalustega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamos Grupi juht Kaido Jõeleht.
Kaamos Grupi juht Kaido Jõeleht. Foto: Peeter Langovits

Metsanduskontserni Sylvester üks asutajaid, praegune Kaamos Groupi omanik Kaido Jõeleht pakkus oma finantsjuhile Mait Mengelile võimaluse soetada osalus firmas, tehes seda viisil, mida Eesti ettevõtetes kasutatakse väga harva.

Äripäev avastas järgmisel kolmapäeval ilmuvat Rikaste TOPi kokku pannes, et suvel sai enam kui 70 miljonit eurot väärt Kaamos Groupi enamusosanikuks äriregistri andmetel ettevõtte pikaaegne finantsjuht Mait Mengel, kellele äriregistri andmetel kuulub nüüd 63,71 protsentsi Kaamos Groupist, kui firma asutajale on jäänud ainult 36,29 protsenti, vahendab Äripäev.

Asja uurima asudes aga selgus, et tegelikkus on teine ning Mengel ei jõua ka pärast Kaamos Groupi osanike ringi kaasamist 500 jõukama ettevõtja hulka. Segaduse tekitas Eestis erandlik boonussüsteem, mida Kaido Jõeleht otsustas finantsjuhi motiveerimiseks kasutada - konks peitub eriliigilistes osades, mis annavad osaühingu omanikele erinevad õigused.

«Mis puudutab hääleõigust ja kontrolli, siis ei ole mitte midagi muutunud, kontroll on Kaido Jõelehel,» lükkas Mengel ümber äriregistri info, nagu tema oleks Kaamoses võimu üle võtnud.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles