Ta oli seda väärt (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liliane (vasakul) ja Françoise Bettencourt-Meyers.
Liliane (vasakul) ja Françoise Bettencourt-Meyers. Foto: SCANPIX

Eelmise neljapäeva õhtul suri maailma suurima kosmeetikakompanii L’Oreal suuromanik Liliane Bettencourt, kelle varanduse suurus oli 42,5 miljardit dollarit – seega oli ta maailma rikkaim naine.

Bettencourt oli L’Oreali asutaja Eugéne Schuelleri ainus tütar ning talle kuulus kolmandik ettevõtte aktsiatest. Bettencourti eluajal kasvas ettevõte väikesest juuksevärvivalmistajast maailma suurimaks ilutoodete kontserniks, kuhu kuulub 34 brändi, mida müüakse 140 riigis. Eelmisel aastal oli kontserni käive 25,8 miljardit eurot, puhaskasum oli 3,65 miljonit eurot.

Liliane Henriette Betsy Schueller sündis 21. oktoobril 1922 Pariisis. Tema ema suri vara, kui ta oli viiene, ning ta jäi isa hoole alla. Bettencourt kirjeldas oma isa töönarkomaanina, kes tõusis igal hommikul kell neli. 15-aastaselt saadeti tüdruk tööle ühte L’Oreali vabrikusse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles