Tallinna trammid võivad wifita jääda (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linn tahaks trammidesse tasuta wifi paigaldada.
Tallinna linn tahaks trammidesse tasuta wifi paigaldada. Foto: Uwe Gnadenteich

Kuigi Tallinna linnavalitsus tahab trammidesse tasuta traadita internetti (wifi), laidab trammide operaator Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) plaani maha, kuna ninapidi nutitelefonis olevad reisijad võivad kukkuda. 

Tallinna Transpordiameti soov on paigaldada trammidesse tasuta wifi seadmed. Esimene samm oleks pilootprojekti läbiviimine koos telekomifirmaga Telia ja Rebel Roam OÜga. Viimase tegevusala ongi transpordivahenditesse wifi paigaldamine.

Plaanile on vastu astunud aga samuti Tallinna linna omandusse kuuluv ja kõigi busside, trollide ja trammide omanik TLT, mis ei soovi oma nõusolekut anda. Ettevõtte juht Enno Tamm ütles, et avalik internet võib liialt reisijate tähelepanu hajutada.

«Meile edastatakse pidevalt kaebusi selle kohta, et sõiduki manöövri või äkkpidurdamise tulemusena on sõitja kukkunud. Tihti on selle põhjuseks sõitja enda ebapiisav tähelepanu ohutusele - käsipuust ei hoita kinni,» põhjendas Tamm. 

Teine vastuargument on Tamme sõnul see, et nutitelefonide omanikud, kellele wifi teenus on suunatud, saavad nagunii kasutada internetis käimiseks andmesidet. Arvestades seda, et Tallina ühistranspordis tehtavad sõidud on suhteliselt lühikesed, puudub reaalne vajadus wifi järele, leidis Tamm. 

Lisaks kaasneks wifi seadmete paigaldamisega TLT jaoks täiendavad planeerimata kulud. «Sellest tulenevalt ei ole meie hinnangul projekti jaoks kulutatavad vahendid ja selle tulem proportsionaalsed,» rääkis Tamm.

Tallinna Transpordiameti juht Andres Harjo ütles, et wifi seadmete paigaldamine trammidesse on jätkuvalt päevakorral, aga detailid vajavad veel erinevate osapooltega, sealhulgas TLTga, läbi arutamist. Kuna trammide wifi pilootprojekt käivituda võiks, ei osanud Harjo veel öelda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles