Swedbank hakkab pangaesindustes Smart-ID-d vormistama

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiallkiri andmine mobiil-IDga.
Digiallkiri andmine mobiil-IDga. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest alates pakub Swedbank oma klientidele võimalust vormistada pangatöötaja abiga endale Smart-ID. 

«Smart-ID on kasutusele võtnud juba üle 84 000 inimese Eestis, kes ei kujuta oma igapäevast elu ilma selleta enam ette. Ometi on veel väga palju neid, kes kasutavad e-keskkondades endiselt paroolikaarti, mille kasutamist Euroopa Liidu seadusandlus peagi piirama hakkab. Selle taga on tihti hirm, et ei osata Smart-ID-d registreerida ja hiljem kasutada,» kommenteerisSwedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets. 

Smart-ID konto registreerimiseks pangaesinduses peab inimene omama Eesti Vabariigi isikukoodi, olema Swedbanki klient ning omama nutiseadet, mis töötab Androidi (4.1 või uuem) või iOSi (iOS 8 või uuem) operatsioonisüsteemil. Aja kokkuhoidmiseks tasub enne pangaesindusse tulekut oma nutiseadmesse Smart-ID rakendus juba Google Playst või App Store'ist alla laadida. Vajadusel saab seda teha ka koos pangatöötajaga.

«Smart-ID kontot saab meie juures registreerida ka alaealine ehk noorem kui 18-aastane klient, selleks peab ta pangaesindusse tulema koos oma seadusliku esindajaga,» lisas Raagmets.

Smart-ID kasutajate hulk on stabiilselt suurenenud iga päev ning tänaseks on Baltikumis ületatud 300 000 unikaalse Smart-ID kasutaja verstapost. Kui Eestis on Smart-ID kasutajaid 84 140, siis Lätis on uue autentimisvahendi võtnud kasutusele juba 228 500 ning Leedus 135 100 inimest. Ühes päevas kasutab Smart-ID-d keskmiselt 100 000 inimest.

Kui vajadust selleks pole, siis ei pea mõistagi Smart-ID registreerimiseks kusagile kohale minema. Rakenduse saab nutiseadmesse alla laadida Google Playst või Apple App Store’ist ning kodust lahkumata kasutamiseks aktiveerida Mobiil-ID või ID-kaardi abil.

Smart-ID on välja töötanud SK ID Solutions AS, kes on ühtlasi ka ID-kaardi ja mobiil-ID looja. See on kooskõlas Euroopa Komisjoni määrustega ja arvestab Euroopa Keskpanga nõudeid tugevale autentimisvahendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles