Ossinovski eeldab, et suhkrumaks kehtestatakse 2019. aastast (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Sander Ilvest

Kuigi järgmise aasta riigieelarvet magusamaksuga ei täideta, lubab tervise ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE), et maks kehtestatakse 2019. aastast, sest nii määrab eelarvestrateegia.

Samal ajal kui magusamaksu mittepooldav IRL räägib sellest, et magusamaksu ei kehtestata või lähitulevikus ei kehtestata, ütleb SDE esimees Jevgeni Ossinovski, et magusamaks tuleb, kuid alates aastast 2019, sest nii näeb ette eelarvestrateegia.​ Ossinovski sõnul peab magusamaksu saatus selguma järgmise aasta aprilliks.

Põhiseaduskomisjoni esimees Marko Pomerants (IRL) tõdes, et riigikogu korra järgi tuleb presidendi poolt tagasi lükatud seadust arutada hoolimata sellest, et valitsus on otsustanud, et magusamaks jääb vähemalt 2018. aastal ära. 

​Põhiseaduskomisjoni liige, Reformierakonda kuuluv Arto Aas ütles, et praegu on keeruline aru saada, mida valitsus kavatseb magusamaksuga ette võtta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles