Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

15 pudelit viina ja 800 eurot – retsept Peipsi sibula mahapanekuks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Peipsi sibul.
Peipsi sibul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevadel sibula maasse kaevamiseks on paljudel Peipsi äärsetel peremeestel vaja abikäsi.

Peipsi äärse Hummalu talu peremees Mihhail Krasohhin alustas sibula mahapanekuga 20. mail, kui palkas abitööjõuks kaheksa meest, vahendab Harju Elu. Nende palgarahaks kulus nelja päevaga 800 eurot.

«Sinna hulka ma ei arvesta viina,» lisas Krasohhin, kes kosutas abilisi 15 pooleliitrise viinapudeliga. Kas viina võeti tööpäevade lõppedes? «Ei, töö ajal,» täpsustas sibulakasvataja.

Kuidas sibulate kasvatamine Peipsi ääres käib, loe lähemalt Harju Elust.

Tagasi üles