Lätlastel läheb maksuraha kogumisega plaanitust märksa paremini

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlastel on põhjust rõõmustamiseks, maksuraha laekub riigieelarvesse plaanitust rohkem.
Lätlastel on põhjust rõõmustamiseks, maksuraha laekub riigieelarvesse plaanitust rohkem. Foto: Panther Media/Scanpix

Lätis on tänavu riigikassasse laekunud kavandatust rohkem maksuraha. Rahandusministeeriumi ekspertide sõnul on sellele kaasa aidanud nii majanduskasv kui ka uued meetmed maksulaekumise tagamiseks.

Lätis on valitsusele ette heidetud saamatust maksude kogumisel ja suurt varimajanduse osa, kuid nüüd laekus augustis maksuraha viis protsenti plaanitust enam, kaheksa kuu arvestuses üks protsent enam, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

Kavandatust enam on tasutud nii üksikisiku tulumaksu kui ka käibemaksu. Rohkem laekub riigikassasse ka aktsiisi. «Kasvanud on nii eksport kui ka palgafond, samas on vähenenud tööpuudus. Enam on kasutatud ka Euroopa Liidu fondide raha,» rääkis Läti rahandusministeeriumi varimajanduse vähendamise ekspert Jana Salmina.

Läti on tõhustanud ka kontrolli maksulaekumiste üle, eriti ehitustel ning üha enam kasutatakse elektroonilisi võimalusi rahaliikumise jälgimiseks.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles