Eestiski jooksev film rikkus klounide äri (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuri kloun Pennywise.
Kuri kloun Pennywise. Foto: Brooke Palmer/Image supplied by Capital Pictures

Professionaalsed klounid on marus mõne nädala eest välja tulnud filmi "See" pärast, sest see on rikkunud nende äriajamise, kirjutab BusinessInsider.

Eesti kinodeski jooksva filmi peategelane on saatanlik kloun Pennywise, kes notib lapsi ühes Ameerika väikelinnas. Kahtlemata on tegu filmiga, mille sündmused on kõigi lapsevanemate õudusunenägu.

Professionaalne kloun John Nelson rääkis, et mitmed tema varem kokkulepitud esinemised on viimaste nädalate jooksul tühistatud ja ta on kindel, et see on tingitud sellest filmist. Nüüd valmistab ta ette kampaaniat klounide maine parandamiseks, sest midagi peab tegema. «Eelmisel nädalal oli mul ja minu partneril kuus esinemise tühistamist ja ma olen sama kuulnud ka teistelt New Yorgi klounidelt,» ütles Nelson.

Klounid sageli ei võta ettemaksu, mis tähendab, et esinemiste tühistamine toob korralikku rahalist kahju. 

Kuigi klounid on lapsi lõbustanud juba paarsada aastat vähemalt on just viimaste aastakümnete filmitööstus muutnud nende tegelaste kuvandi laste jaoks palju õudsamaks. Klounihirmu jaoks on isegi juba eraldi sõna välja mõeldud: coulrophobia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles