Läti riiklik energiaettevõte paneb Eesti tütarfirma juhiks taas eestlase

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: Tairo Lutter

Alates käesoleva aasta 11. septembrist täidab Läti riikliku energiaettevõtte Latvenergi ASi tütarfirma Elektrum Eesti OÜ juhatuse esimehe ametikohustusi Andrus Liivand, kes seni töötas ettevõttes ärikliendi müügiosakonna juhina.

Andrus Liivand. Foto: 
Andrus Liivand. Foto: Foto: Elektrum Eesti

Varem on Liivand muuhulgas töötanud TNT Express Worldwide Eesti AS-i müügi- ja turundusjuhina ning Officeday Estonia OÜ müügi- ja turundusdirektorina, teatas ettevõte. Eelmine juhatuse esimees Uldis Mucinieks jätkab tööd Elektrum Eesti OÜ nõukogus.

Elektrum Eesti uus juhatuse esimees hakkab keskenduma veelgi rohkem Elektrumi positsiooni tugevdamisele Eestis. «Elektrum on juba Eestis stabiilne ja suuruselt teine elektrienergia pakkuja. Oleme osa Baltikumi suurimast elektri jaemüügiettevõttest Latvenergost,» märkis Liivand.

Tema kinnitusel jätakb ettevõte jätkab uue juhi all teenuste arendamist ja täiustamist ka tulevikus, et pakkuda Eesti elektriturul suurimat lisandväärtust. Ühtlasi tähendab see, et pärast 2015. aasta märtsit, kui Uldis Mucinieks võttis Elektrum Eesti juhi koha üle Raivo Videvikult, juhib ettevõtet taas eestlane.

Latvenergo Grupp on üks Baltikumi suurimaid elektrimüüjaid, mille turuosa moodustab ligikaudu 30 protsenti kogu Baltikumi elektriturust. Lätist välja müüdava elektri hulk moodustab umbes ühe kolmandiku kogu jaeturul müüdavast elektrienergiast, mis on 20 protsenti enam kui Lätis konkureerivate elektritarnijate tarnemaht.

Elektrum Eesti OÜ ja Elektrum Lietuva UAB kuuluvad sajaprotsendiliselt Leedus ja Eestis elektrit tarniva Latvenergo AS omandisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles