Parts: Eesti Posti erastamisotsus pole lähedal

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits.

Majandusminister Juhan Parts märkis, et teoreetiline arutelu riigifirma Eesti Post erastamise üle on käinud juba aastaid, kuid lähiajal pole oodata postifirma aktsiate müüki.

Parts lisas, et postifirma võiks viia börsile, kui Eesti Postil oleks lisakapitali vajadus. Sama käib strateegilise investori leidmise kohta, kui postifirma vajaks seda senisest suuremaks kasvamiseks. Parts märkis, et viimaste aastate jooksul on ka seda varianti kaalutud, kuid konkreetsete läbirääkimisteni pole asi kordagi jõudnud.

Partsi sõnul on postifirma raskusest, kuid olukord pole katastroofiline. Postifirma on agaralt ise otsinud uusi turge Balti riikides, samuti püüdnud kohaneda muutuva postiäriga, kus traditsiooniline kirja saatmine on hääbumas ja selle asemele tulnud muud teenused.

«Lähemat aastate jooksul ei saa välistada Eesti Posti erastamist, kuid see sõltub Eesti Posti kasvuväljavaadetest või strateegilise partneri vajadusest,» lisas Parts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles