Hiina alandab vaeste makse ja kahekordistab palku

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad Hiina veoautojuhid nõudsid eelmisel nädalal Shanghais kõrgemaid palku.
Sajad Hiina veoautojuhid nõudsid eelmisel nädalal Shanghais kõrgemaid palku. Foto: SCANPIX

Hiina kavatseb tõsta tulumaksuvaba miinimumi poole võrra ning kahekordistada palku järgmise viie aasta jooksul.


Töös on seadusemuudatus, mis tõstab tulumaksuvaba miinimumi 2000 jüaanilt 3000ni (320 euroni). See tähendaks täiendavalt 50 miljoni inimese vabanemist tulumaksu maksmisest, vahendab BBC.

Samuti  püüab valitsus tõsta keskmist palka järgmise viie aasta jooksul igal aastal 15 protsenti. Valitsus plaanib sellise palgatõusu saavutada, edendades kollektiivseid palgaläbirääkimisi eraettevõtetes ning tagades nii, et töötasude tõus on kooskõlas firmade majandustulemustega, ütles Hiina inimvara ja sotsiaalkaitse aseminister Yang Zhiming välisagentuuride andmetel eelmisel nädalal.

Hiina loodab nende meetmetega vähendada lõhet rikaste ja vaeste vahel, mis on juba viinud mõnes riigi piirkonnas rahvarahutusteni. Neil meetmetel võib aga olla ka ulatuslik mõju ülejäänud maailmale, kuna hiinlaste tarbimine nende tulemusena kasvab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles