IT-akadeemialt oodatakse uut edulugu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektijuhi Erki Urva sõnul võtab IT-akadeemia loomine lõpuks ometi ilmet.
Projektijuhi Erki Urva sõnul võtab IT-akadeemia loomine lõpuks ometi ilmet. Foto: Liis Treimann

Aastaid on Eestis räägitud vajadusest luua IT-akadeemia, et viia siinne info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaalane kõrgharidus maailmatasemele. Nüüd tuleb asuda otsuseid langetama.

Seni on üks IT-akadeemia loomise tulisemaid toetajaid olnud Eesti Arengufond, kelle eestvedamisel koostati ka esialgne visioon, mida see ettevõtmine endast üldse kujutab ja millist rolli Eestis mängima peaks.

Paberile said seejuures kaunis ambitsioonikad eesmärgid, sooviga leida tulevikku suunatud lahendus Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) spetsialistide süvenevale puudusele. Seatud eesmärkide kohaselt peaks IT-akadeemia soodustama nii Eesti kui välistudengite õppimist Eestis pakutavatel IKT õppekavadel, tooma siia õpetama maailma tippülikoolide professorid ja suurendama rahvusvahelist koostööd maailma tippülikoolidega.

Kuigi vahepeal näis, et IT-akadeemia projekti areng jäi justkui toppama, on asi siiski vaikselt, kuid pidevalt edasi liikunud. Akadeemia idee edasiarendamiseks ja elluviimiseks on haridus- ja teadusministri käskkirjaga moodustatud juhtkomisjon, kuhu lisaks ministrile kuuluvad Alar Karis (TÜ), Andres Keevallik (TTÜ), Ott Pärna (Arengufond) ja Sten Tamkivi (IT- ja telekomifirmade katusorganisatsioon ITL).

Nüüdseks on valminud mitmed vajalikud taustatööd ja plaanid, nii ettevõtjad kui ülikoolid toetavad ettevõtmist ning akadeemia loomine on sisse kirjutatud ka värskesse koalitsioonilepingusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles