Putin ütleb, kellelt laevu tellida (24)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Grigory Sysoyev/TASS/Scanpix

Venemaa naftakompaniid peavad suurendama oma tellimusi Kaug-Idasse rajatavalt laevaehitusettevõttelt Zvezda, teatas Venemaa president Vladimir Putin ettevõttes toimunud pidulikul üritusel, vahendas Vedomosti.

Zvezda strateegiliseks ülesandeks kujuneb Putini korraldusel terve tooteperekonna jagu keskmise ja suure tonnažiga laevade ja merendustehnika tootmine. Ettevõtte tootmisplaanid on kinnitatud juba kuni aastani 2035. „Arvestan, et see saab täidetud, hakkame seda jälgima, sest see on ettevõtte eduka töötamise üks võtmetingimusi. Mitte üksnes Rosneft, kuid samuti Gazprom ja Novatek ja teised meie ettevõtted peavad asuma seda plaani täitma ja esitama juba varakult oma tellimused ja isegi suured tellimused, sest Zvezdal on tingimata olemas potentsiaal selle plaani ületamiseks,“ rääkis Putin.

Putin rõhutas, et Zvezda puhul on tegemist kogu Venemaa jaoks olulise ja mastaapse projektiga. President rõhutas, et olulisimad tellijad peavad oma laevade ehitamiseks vajalikud tehnilised tingimused õigeaegselt tehasele üle andma.

Putinit palus Zvezda tehase telimustega kindlustamisel toetada Rosnefti juht Igor Setšin.

Uue tehase tootmisportfellis on Setšini poolt Putinile tehtud raporti kohaselt praegu vaid 14 laeva, kirjutas Izvestia.

„Arvestades Rosnefti tellimusi, koosneb Zvezda portfell 14 laevast. Kuid selleks, et 2035. aastaks jõuda selle ettevõtega välja positiivse majandamiseni, tuleb ettevõttele määrata 188 laevast koosnev portfell. Kahjuks erineb reaalsus meie ootustest,“ teatas Setšin.

Ta märkis, et Rosneft ja Rospromtorg sõlmisid lepingu nelja madala süvisega jäälõhkua tellimiseks, millest saab kindel tugi laevaehitusfirma tellimuste portfelli  formeerimisel.

Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin aga teatas, et kütusefirmad Novatek, Gazprom ja Lukoil on juba varakult kooskõlastanud oma tellimused selle laevaehitusfirmaga.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles