Tööandjad: alampalk võiks liikuda koos majandusnäitajatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar
Toomas Tamsar Foto: Toomas Tatar

Eesti Tööandjate Keskliidu teatel tuleb miinimumpalga tõstmiseks leida reaalsete võimalustega seotud pikemaajaline lahendus ning alampalk võiks liikuda kooskõlas majandusnäitajatega.

«Meie eesmärk on leida pikemaajaline lahendus, mis ühelt poolt annab töötajatele kindlustunde, et nende elujärg saab paraneda, teisest küljest oleks seotud ettevõtete reaalsete võimalustega,» ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar BNS-ile.

«On arusaadav, et soov palka tõsta on olemas, kuid samas on täna Eesti alampalga suhe mediaanpalka juba kõrgem kui Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni (ILO) liikmesriikide keskmine tase.»

«Eesti Tööandjate Keskliidu soov on, et edaspidi liiguks alampalk kooskõlas üldiste majandusnäitajatega,» lisas Tamsar.

Eesti Ametiühingute Keskliit tahab tõsta miinimumpalga võrdlusesse keskmise palgaga ja jõuda selleni, et miinimum netopalk moodustaks 50 protsenti keskmisest netopalgast. See tähendab, et kolme aastaga tõuseks miinimumpalk ligi 620 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles