PERH peseb käed EASi toetuse tagasinõudest puhtaks (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH
PERH Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Hoolimata oma koostööpartnerile ja EASile valeandmete esitamisest ning partneri pankrotiseisu sattumisest, ei taha Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) toetusraha tagasi maksta.

EAS toetas 1,24 miljoniga Vähiuuringute Tehnoloogia arenduskeskuse (VTAKi) ja PERHi ühisprojekti «Mutatsioonidega seotud kasvajate diagnostika», mis kestis aastatel 2010-2013, kuid vaidlused selle üle, kes peaks tehtud vigade tõttu osa sellest EASile tagasi maksma, alles koguvad tuure, kirjutab Äripäev.

Selle projektiga püüdsid haigla ja arenduskeskuse arstid-teadlased üheskoos leida markereid, mis aitaksid tuvastada kasvajaid väga varases staadiumis. PERHi juhatuse esimehe ametisse aasta lõpus astunud Agris Peedu sõnul seisab talle esitatud ülevaates, et regionaalhaigla ja VTAKi vahel sõlmitud leping ei näinud ette, et projektis osalemisega seotud tegevusi peaks dokumenteerima viisil, nagu seda hiljem nõuti.

«Seepärast ma ei näe, et regionaalhaigla peaks tekkinud kahju eest vastutama,» ütles ta.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles