Kümme praegu odavat asja, millega võib tulevikus terve varanduse teenida (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cath Kidstone`i mööbel ja koduaksessuaarid on ühed asjad, mille väärtus võib ajas tõusta.
Cath Kidstone`i mööbel ja koduaksessuaarid on ühed asjad, mille väärtus võib ajas tõusta. Foto: Nick Ansell/PA Wire/PA Images

Ajal, kui hoiuseintressid on madalal ja aktsiaturud tekitavad kõhedust, on ka muid viise oma raha teenima panemiseks, kirjutab Telegraph.

Näiteks tasub üritada ette aimata, millised praegu veel üsna tavalised asjad võivad tulevikus kollektsionääri jaoks väärtuslikud olla. Kollektsionäär ja antiigiekspert Tracy Martin annab selles osas mõned head soovitused, mida praegu osta:

  • Kaasaegsete populaarsete teoste esmatrükid. Näiteks Da Vinci kood, Videvik või Troonide mäng huvitavad kindlasti tulevikus kollektsionääre.
  • Raamatutele järgnevad erinevad legendaarsed mänguasjasarjad nagu Power Rangers Dino Charge, Harry Potter Lego, Star Wars Lego ja Bratz. „Mänguasjad lähevad kollektsionääridele alati hästi peale, kuna nende läbi nad saavad teatud mõttes justkui oma lapsepõlve elustada,“ märkis Martin.
  • Jälgi tippmodellide koostööd kiirmoekettidega. Nii saad praegu odavalt  kätte näiteks Kate Mossi reklaamitud H&Mi kollektsioonid, millel on tulevikus suur potentsiaal muutuda praegusest palju kõrgemalt hinnatuks.
  • Mõni tehnikavidin muutub legendaarseks. Näiteks Apple`i esimese põlvkonna iPod Shuffle.
  • Sama potentsiaal on ka Amazon Echol, mille esimene väljalase võib olla väärtuslik.
  • Dyson Supersonic föön tuli välja küll alles eelmisel aastal, kuid oli esimene omataoline. Insenerid nägid selle fööniga kõvasti vaeva ning see on palju juuksesõbralikum ja ka kergem  kui teised.
  • Kaasaegsete kodukujundajate, näiteks Emma Bridgewateri erinevad koduaksessuaarid võivad muutuda väärtuslikumaks. Tasub hoida silma peal tema keraamikal ja mööblil.
  • Cath Kidstoni mööbel on samuti üks neist, mis võib muutuda kollektsionääride jaoks ihaldusväärseks tänu oma selgelt eristuvatele mustritele.
  • Lauamängude esimesed väljalasked on midagi, millel silm peal hoida. Nende puhul tasub enne ostmist veenduda, et nad on heas seisukorras, kuna sellest sõltub ka nende väärtus.
  • Võimalik kullaauk on 2004. aastal välja tulnud Nintendo DS. Kui praegu võib sellise Nintendo osta mõnest e-poest umbes 22 euro eest, siis aastate pärast võib hind märkimisväärselt kasvada.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles