Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kuidas õigesti leiba lõigata?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Leiva viilutamine.
Leiva viilutamine. Foto: SCANPIX

Inimene õpib kogu elu ja vahel võib selguda, et mõnd asja, mida oled enda arvates terve elu õigesti teinud, tehakse tegelikult teisiti.

Nii on näiteks leiva viilutamisega, vahendab news.com.au. Me oleme kõik harjunud leiva lõikamist alustama pätsi pealmisest osast. Tegelikult tuleks aga alustada leiva viilutamist pätsi äärest.

Leiva viilutamine õige meetodiga.
Leiva viilutamine õige meetodiga. Foto: news.com.au

Restoranitöötaja ja toidustilisti Sarah Jampeli sõnul aitab see meetod lõigata õhemad ja ühtlasemad viilud. «Tõsi, see nõuab küll rohkem vaeva: selle asemel, et leivapätsi ühtlane pind panna vastu lõikelauda, tuleb seda tugevasti lõikamise ajal püsti hoida,» sõnas Jampel. «Kuid tegelikult ei ole see nii hull, nagu see paistab. Olen näinud pagareid seda tegemas.»

Märksõnad

Tagasi üles