«Pealtnägija»: metsavahendamises teenitakse jõhkraid võtteid kasutades suuri kasumeid (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puit
Puit Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Metsavahendajate seltskond meelitab eakaid ja võhikuid oma metsa võileivahinnaga müüma. See võib kriitikute hinnangul olla vormilt küll korrektne, kuid «Pealtnägija» vahendab, et sisult on tegu pettuse ja nõrgemate ärakasutamisega.

Heldur Lindebaum Järvamaalt, Heiti Erala Lääne-Virumaalt ja Kaupo Kuus Võrumaalt on värsked saatusekaaslased, kes said enda sõnul kõrvetada metsavahendajate seltskonnalt, kes tegutseb mitme juriidilise keha taga, millest suurim ja väliselt soliidseim on Eesti Metsameister. Seejuures on «Pealtnägijale» teada rohkem kui kümme taolist probleemset juhtumit.

Tartus baseeruv Eesti Metsameister on enda sõnul suurim ja kiiremini arenev metsatehingute vahendaja, kes on vaid kolme aastaga sõlminud juba tuhat tehingut. Staažikas metsakonsulent Piret Arvi on vahendusäri suhtes kriitiline. Nii tema ise kui ta lähedased on metsaomanikud ja saavad moosimiskõnesid alatasa.

Aasta alguses kirjutas Postimees kahtlusest, et Metsameister ja teised vahendajad kasutavad riiklikest registritest lekkinud andmeid, aga firma eitab seda kategooriliselt. Enda sõnul on nad lihtsalt osavad ametlike registrite kasutajad ja internetis guugeldajad.

End lepinguliseks esindajaks nimetanud Eesti Metsameistri metsanduse vanemnõunik Ats Loot ütles «Pealtnägijale», et vahendamise halb kuulsus on ülekohtune ja saates olnud lugu on tema sõnul konkurentide tellitud laimukampaania.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles