Šotimaa tahab vabaneda 2032. aastaks bensiini- ja diiselmootoriga autodest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto laeb
Elektriauto laeb Foto: Rick Bowmer/ Scanpix

Šoti valitsus teatas, et tahab 2032. aastaks lõpetada uute bensiini- ja diiselmootoritega autode müügi. Tegu on ülejäänud Suurbritanniast varasema sihtmärgiga.

Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon tahab massiliselt suurendada laadimisjaamade arvu ja algatada terve hulga pilootprojekte, mis innustaks tarbijaid elektriautodele üle minema, kirjutab Independent

Üks Sturgeoni plaanidest on muuta Šoti A9 maantee esimeseks üleni elektriautole sobivaks maanteeks, kus on suur hulk laadimisjaamu. Samuti pannakse alus uuele innovatsiooni fondile, millega hakatakse rahastama kliimamuutuse vastu võitlevaid projekte. 

Värske lubaduse taga on halvenenud õhukvaliteet linnades ja selle mõju inimeste tervisele. Aastaks 2050 tahetakse muuta kogu liiklus üleni roheliseks. 

Suurbritannia ise on lubanud lõpetada uute bensiini- ja diiselmootoritega autode müügi aastaks 2040. Sarnase lubaduse on teinud ka Prantsusmaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles