Itaalia suve kõrged temperatuurid mõjutavad tänavust kohalikku veinitootmist. Produktsioon on oluliselt madal, kuid nõudlus Itaalia veinidele on välismaal rekordiliselt kõrge.
Itaalia veinitootmine võib langeda madalseisu
Käesoleval aastal veiniks minevate viinamarjade saak on eeldatavalt 24 protsenti madalam kui möödunud aastal. Eksperdid hindavad, et tänavune 4,1 miljardi liitrine saak on madalaim alates 1947. aastast, vahendab The Local.
Nõudlus Itaalia veinidele aga tõuseb rekordiliselt kõrgele. Ootuste kohaselt peaks veinieksport tõusma 6,3 protsenti võrreldes möödunud aastaga, kui veinide ekspordi käive oli 5,6 miljardit eurot. Saagi korjamine pole veel lõplik, kuid sellega alustati tänavuste kuumade temperatuuride tõttu varem.
Olenemata madalast saagist peaks Itaalia säilitama oma positsiooni maailma juhtiva veinitootjana Prantsusmaa ees. Sarnaselt Itaaliale on ka Prantsusmaa veinisaak kuumade temperatuuride tõttu kahjustada saanud.
Lazio ja Umbria on kaks Itaalia regiooni, kus veinitootmine on langenud metsikult, umbes 40 protsenti. Nendele järgnevad Sitsiilia ja Toskaana, kus oodatakse ka väga madalat saaki.
Itaalia veinitööstuses töötab enam kui 1,3 miljonit inimest ja kogukäive on iga aasta üle kümne miljardi euro.